Menu

Risicomanagement

Risicomanagement is de katalysator van het succes van projecten en producten. Het zorgt voor een onderbouwde afweging van varianten in een planstudie, de juiste contractvorm, draagt bij aan ontwerpkeuzes en het beheersen van risico’s in de uitvoering zorgt voor een evenwichtige risicoverdeling in contracten met opdrachtnemers. Dankzij risicomanagement hebben opdrachtgevers en projectmanagers inzicht in de risico’s van projecten en kunnen zij deze gaan beheersen. Dankzij risicomanagement weten bestuurders en projectmanagers waar de risico’s liggen!

 • Integraal risicomanagement
  Het integraal toepassen van risicomanagement is belangrijk om projectdoelstellingen te halen. Tauw organiseert risicomanagement op basis van de ISO 31000 en RISMAN-methodiek. Tijdens alle fases van een project anticiperen we op risico’s en sturen we bij waar nodig.
  Lees meer...

 • Risicoanalyse
  Een risicoanalyse geeft inzicht in de potentiële risico’s binnen een project. Risico’s worden in kaart gebracht en beheerst. Het resultaat? Minder faalkosten en vertragingen. Met een track record van meer dan tweehonderd uitgevoerde risicoanalyses is Tauw dé partij om u te ondersteunen bij uw risicoanalyse.
  Lees meer...

 • Risicomanagement 2.0
  Relationele risico’s zijn vaak onzichtbaar binnen de gangbare, technisch georiënteerde werkmethodes. Met ‘Risicomanagement 2.0’ richt Tauw zich op risico’s die ontstaan door ineffectieve communicatie, samenwerking en interactie. Dat beperkt én voorkomt faalkosten! Elk project is anders en daarom maken wij maatwerk van Risicomanagement 2.0.
  Lees meer...